Från forntid till nutid

En intressant iakttagelse när man tittar på teknologi från forntid till nutid är att den snabbaste utvecklingen drivits av människors beteende oavsett orsakerna. Det kan vara människors behov eller händelser i omvärlden som förändrar människor beteende som driver utvecklingen. Det kan också vara olika sorters nöjen, något som människor vill ha mer av i sitt liv.

Från behov till nöjesteknik

För flera tusen år sedan handlade det om att lösa saker i vardagen, hjulet är ett exempel på detta. När man hittade på nya lösningar och etablerade ny teknik öppnades nya delar av världen och man gav sig in på nya arenor för att upprepa proceduren där och spränga en ny gräns. Hela tiden uppfann man nya saker och följderna förändrade den värld man då levde i.

Blockkedjerevolutionen – den största sedan internet kom

Världen förändras fortfarande och tekniken har blivit extremt sofistikerad. Det hade varit kul att uppleva hur en människa från faraonernas tid skulle reagera inför dagens teknik. Nu är internet vardagsmat, metaverse är något som många agerar i och vi använder appar till allt och har onlinemöten. Ändå är vi bara i början på en ny revolutionerande utveckling av blockkedjetekniken – framtiden kan inte vara mer spännande!